A gremolata, mondhatni az olaszok száraz salsája.
Melengeti az érzékszerveket ; élénk színével, illatos aromáival, frissítő ízvilágával.
Ha nem lenne mindegy, valószínűleg még a tejbegrízre is ezt szórnám :)
Hozzávalók :
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy citrom
Elkészítés :
A citromot langyos, kéz-meleg vízben megmosom, majd a héját lereszelem egy vágódeszkára. A fokhagymát megtisztítom és nagyobb darabokra vágom, a petrezselymet alaposan megmosom, majd a citromhéjas fokhagymához adom. Az egészet nagyon finomra aprítom.
Megjegyzés : A gremolada olajjal kikeverve kitűnő grillhúsok pácolásához, vajjal kikeverve és elhengergetve : fűszervajnak.
Hal és húsételek, tésztaszószok, mártások, valamint saláták ízesítésére is jó választás.
Egyik legismertebb felhasználási módja az Ossobuco alla milanese -hez kötődik.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése