2015. június 5., péntek
Májgaluskaleves
Hozzávalók :
- 2-3 db. sárgarépa
- 5-6 szem kisebb burgonya
- 20-25 dkg zöldborsó ( mirelit )
- 1 kisebb fej hagyma
- olaj
- só, bors
- zöldségalaplé / leveskocka / ételízesítő
a májgaluskához
- 50 dkg máj
- 1 tojás
- só, bors
- majoranna
- zsemlemorzsa
Elkészítés :
A zöldségeket megtisztítom, a hagymát finomra vágom, a répát felszeletelem, a burgonyát felkockázom.
Egy fazékba kevés olajon megpirítom a répát, amíg szép színt enged. Rádobom a hagymát, megdinsztelem, sózom, borsozom. Felöntöm alaplével ( ennek hiányában vízzel, amibe leveskockát dobok, vagy egy kevés ételízesítőt szórok ), hozzáadom a burgonyát és a zöldborsót.
A galuskához a májat letisztítom, majd leturmixolom. Hozzáadom a tojást, fűszerezem, majd annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy nem túl kemény masszát kapjak.
Mikor a zöldségek megpuhultak, a májas masszából, egy kiskanál segítségével galuskákat szaggatok a levesbe. Puhára főzöm.
Melegen tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Alaplé,
Bors,
Burgonya,
Leves,
Máj,
Majoránna,
Olaj,
Sárgarépa,
Só,
Tojás,
Vöröshagyma,
Zöldborsó,
Zsemlemorzsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése