Print Friendly and PDF

2015. június 5., péntek

Májgaluskaleves



Hozzávalók : 

- 2-3 db. sárgarépa
- 5-6 szem kisebb burgonya
- 20-25 dkg zöldborsó ( mirelit )
- 1 kisebb fej hagyma
- olaj
- só, bors
- zöldségalaplé / leveskocka / ételízesítő
a májgaluskához
- 50 dkg máj
- 1 tojás
- só, bors
- majoranna
- zsemlemorzsa

Elkészítés : 

A zöldségeket megtisztítom, a hagymát finomra vágom, a répát felszeletelem, a burgonyát felkockázom.
Egy fazékba kevés olajon megpirítom a répát, amíg szép színt enged. Rádobom a hagymát, megdinsztelem, sózom, borsozom. Felöntöm alaplével ( ennek hiányában vízzel, amibe leveskockát dobok, vagy egy kevés ételízesítőt szórok ), hozzáadom a burgonyát és a zöldborsót.
A galuskához a májat letisztítom, majd leturmixolom. Hozzáadom a tojást, fűszerezem, majd annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy nem túl kemény masszát kapjak.
Mikor a zöldségek megpuhultak, a májas masszából, egy kiskanál segítségével galuskákat szaggatok a levesbe. Puhára főzöm.
Melegen tálalom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...