2015. június 2., kedd
Szilvalekváros bukta - muffin
Hozzávalók :
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1,5 dl tej
- 4 dkg olvasztott vaj
- 2 tojássárga
- 6 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy csipet só
- citromhéj
a töltelékhez
- 15 - 20 dkg szilvalekvár
( sűrű házi lekvárt használtam, amit rumos szilvával lazítottam )
Elkészítés :
Az élesztőt egy kevés cukorral felfuttatom a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Letakarva pihentetem, amíg a duplájára megkel.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületre borítom a tésztát, majd egy kés segítségével azonos méretűre vágom, és egyesével kinyújtom a darabokat. Egy púpos evőkanálnyi lekvárt teszek a közepére, majd a tenyerembe fogva összecsippentem a tészta alját, és azzal lefelé teszem a kibélelt muffin formába.
30 percig pihentetem, majd 180 fokon aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bukta,
Citrom,
Élesztő,
Kelt tészta,
Liszt,
Muffin,
Porcukor,
Szilvalekvár,
Tej,
Tojássárga,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése