Hozzávalók :
- 50-60 dkg csontozott, hártyázott karaj
a lecsóhoz
- 3 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 paprika
- 3 paradicsom
- hegyes, erős paprika, ízlés szerint
- olaj
- só,bors
- petrezselyem, majoranna
a körethez
- 50 dkg főtt rizs
Elkészítés :
A karajt ujjnyi vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom.
Egy serpenyőbe kevés olajat hevítek, majd a húsok mindkét oldalát megpirítom, ami ha kész, egy tálra halmozom.
Közben feldarabolom a lecsónak valót, amit a serpenyőben visszamaradt zsiradékra dobok. Amikor a zöldségek kissé összeestek, ízesítem a lecsót. Sózom, borsozom, zöld fűszereket adok hozzá. Visszahelyezem a húsokat a lecsó tetejére, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve puhára párolom.
A hússzeleteket rizzsel és a sűrű lecsóval tálalom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése