Hozzávalók :
a süteményhez
- 20 dkg liszt
- 2,5 dkg kakaópor
- 10 dkg nádcukor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 ek. olaj
- 1 db. tojás
- 3 ek. rum ( elhagyható )
- 25 dkg 20%-os tejföl ( vagy joghurt, kefir, aludttej )
a csokikrémhez
- 10 dkg étcsokoládé
- 40 ml ( kb. 2,5 ek. ) víz
- 6 dkg vaj
- 1 ek. barna v. nádcukor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A süti hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítom.
180 fokon készre sütöm. Ha kész, rácsra téve hagyom hűlni.
A csokikrém hozzávalóit összemelegítem, elkeverem, majd ráöntöm a sütire.
Megjegyzés : A csokikrém Nigellától.
A recept kitűnően " működik " joghurttal, kerfírrel és aludttejjel is.
Jó étvágyat !
Hany percig kell sütni es mekkora tepsi ajánlott ehhez a mennyiséghez ?
VálaszTörlésEz egy közepes méretű tepsihez elég, pontosan nem mértem, hogy mekkora ( talán segít a viszonyításhoz, hogy a dupla adagot szoktam gáztepsibe sütni ).
VálaszTörlésKb. 20-25 percig kell sütni, de érdemes tűpróbával ellenőrizni.