Print Friendly and PDF

2015. június 8., hétfő

Gremolata-s, tejszínes spagetti, húsgombóccal



Hozzávalók : 

a húsgombóchoz
- 50 dkg darált hús ( csirkét használtam )
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 citrom lereszelt héja
a szószhoz
- olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2-4 dl főzőtejszín
- só, fehér bors
a gremolata-hoz
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
a körethez
- 1 zacskó spagetti

Elkészítés : 

A gombóc hozzávalóit jól összegyúrom, 10-15 percig pihentetem, majd kicsi húsgolyókat formázok belőle.
A gremolata alapanyagait nagyon finomra vágom.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat hevítek, amin megpirítom a gombócokat, majd kiszedegetem őket egy tálra. A hagymát apró kockára vágom és megdinsztelem. A húst visszarakom a hagyma mellé, felöntöm a tejszínnel, megszórom a gremolata negyedével-felével ( ízlés szerint ) és puhára párolom.
Közben kifőzöm a spagettit.
Mikor kellő sűrűségű a szósz, hagyom egyet rottyani, utána lezárom.
A tésztát összeforgatom a szósszal, megszórom a maradék petrezselyem-citrom-fokhagyma keverékkel, majd a tetejébe ültetett húsgolyókkal tálalom.











Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...