2017. április 8., szombat
Töltött csirkemell, hideg sültként
Hozzávalók :
- 1 egész csirkemell
- olaj
- só, bors
tölteléknek
- 1 csirkemell méretű kolbász darab
- 15-20 dkg fetasajt
- 2 kicsi csemege uborka
- 5 szelet szalámi
- oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt. A fetát alaposan kikeverem az apróra, finomra vágott fokhagymával, szalámival, uborkával, és oregánóval.
A csirkemellet lebőrözöm, majd a középrésznél két részre vágom. Az egyik mellnél egy éles késsel zsebet vágok a hús oldalába, ide helyezem a kolbász darabot. Fogvájóval összetűzöm, cérnával átkötözöm a fapiszka körül, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. A másik mellnél is zsebet vágok, idekanalazom a fetás krémet, majd összetűzöm fogvájóval és cérnával átkötözöm ezt a húsit is. A másik mellé rakom az enyhén kiolajozott tepsibe. Sózom, borsozom a húsokat, majd 190 fokon készre sütöm.
Másnap, a jól lehűlt húst szeletekre vágom.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Igazi mestermunka, mint egy profi hidegtálon. Szuper ügyes vagy! :-)
VálaszTörlésNagyon kedves vagy, köszönöm ! :)
Törlés