Print Friendly and PDF

2018. december 30., vasárnap

Gesztenyés-szilvalekváros tart




Hozzávalók : 

a tésztához
- 21 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárga
a töltelékhez
- házi szilvalekvár
- rum
- 25 dkg gesztenyepüré
- kb. 0,3-0,5 dl tejszín
a tetejére
- 1 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom, fóliába csomagolom és 30 percet pihentetem a hűtőben. A gesztenyepürét krémesre keverem a tejszínnel, majd pár csepp rummal ízesítem. Felhasználásig hűtőben tartom.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom az omlós tésztát, majd a tart formát méretre vágott tésztával kibélelem, és vaksütéssel 7-10 perc alatt világos barnára sütöm.
A kihűlt pitetésztát megkenem a sűrű lekvárral, rákanalazom a gesztenyekrémet, végül befedem a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal.
Aszalt szilvával díszítve kínálom.














Jó étvágyat !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...