2018. december 18., kedd
Ünnepi zselés kókuszkocka
Hozzávalók :
a piskótához
-- 5 tojás
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor ( nekem a fele nádcukor )
- 2 vaníliás cukor
- 1,2 dl tej
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 narancs reszelt héja
- kb. 8-10 dkg aszalt áfonya
továbbá
- 1 zacskó erdei gyümölcsös zselé
- kókuszreszelék
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval. A sárgáját a cukrokkal, a vajjal és a narancs héjjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet. A masszában csomómentesen elkeverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet, végül beleszórom az áfonyát.
Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral, majd belesimítom a masszát. 180 fokon, kb. 25-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Tűpróba !
A kihűlt sütit kockára vágom, majd először az elkészített és enyhén dermedő zselében, majd a kókuszreszelékben megforgatom.
Hagyom teljesen kidermedni.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én csak a kakaó mázas változatot ismertem. Boldog, békés ünnepet nektek!
VálaszTörlés