Print Friendly and PDF

2014. május 22., csütörtök

Jeges habcsók





A jeges habcsók - nem túl eredeti - név gyakorlatilag nem egy klasszikus értelembe vett és készített habcsókot takar. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni.
Felhasználási tippek ;gyümölcslevesekhez, mint habgaluska ( galuska alakúra formázva ), forró csokihoz, kávéhoz ideális. Díszíthetünk vele, vagy turmixokat, tejszínes, krémes koktélokat is hűthetünk pár fagyott gombóckával. 



Hozzávalók : 

- 2-2,5 dl tejszín
- 1-2 tk. vaníliás cukor

Elkészítés : 

A tejszín habbá verem a cukorral.
Egy tányérra, vagy kisebb tálcára frissen tartó fóliát teszek, majd a habzsákba töltött tejszínhabból ízlés szerinti nagyságban halmokat nyomok. Habzsák helyett használhatunk egy sima nejlonzacskót is, aminek levágjuk a csücskét, de még egyszerűbb egy teás,- vagy kávéskanállal a tálcára pottyantani a habot.
Miután kifagytak, műanyag dobozba teszem őket, és a mélyhűtőben tárolom.













Egészségünkre !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...