Print Friendly and PDF

2014. május 26., hétfő

Epres crumble ( morzsasüti )




Hozzávalók : 

a párolt gyümölcshöz
- 50 dkg eper
- 3-4 savanykás alma
- 1 citrom
- 5 ek. cukor
a morzsához
- 15 dkg liszt
- 3 dkg őrölt mandula
- 1 kk. őrölt gyömbér
- 12 dkg hideg vaj
- 10 dkg cukor
- vaníliafagylalt a tálaláshoz

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Az epret félbevágom, az almát meghámozom és kisebb kockákra vágom. Egy lábosba, alacsony lángon felteszem a gyümölcsöket főni. Megszóróm a cukorral, a citrom reszelt héjával, és beleöntöm a kifacsart levét.
Egy jénai tálat kikenek vajjal, majd a párolt gyümölcsöt a levével együtt belekanalazom.
A tészta hozzávalóit ujjheggyel elmorzsolom, majd rászóróm az almás-eperre.
180 fokon, kb. 25-30 percig sütöm.
Még forrón fagyival kínálom.





Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...