2014. május 26., hétfő
Epres crumble ( morzsasüti )
Hozzávalók :
a párolt gyümölcshöz
- 50 dkg eper
- 3-4 savanykás alma
- 1 citrom
- 5 ek. cukor
a morzsához
- 15 dkg liszt
- 3 dkg őrölt mandula
- 1 kk. őrölt gyömbér
- 12 dkg hideg vaj
- 10 dkg cukor
- vaníliafagylalt a tálaláshoz
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
Az epret félbevágom, az almát meghámozom és kisebb kockákra vágom. Egy lábosba, alacsony lángon felteszem a gyümölcsöket főni. Megszóróm a cukorral, a citrom reszelt héjával, és beleöntöm a kifacsart levét.
Egy jénai tálat kikenek vajjal, majd a párolt gyümölcsöt a levével együtt belekanalazom.
A tészta hozzávalóit ujjheggyel elmorzsolom, majd rászóróm az almás-eperre.
180 fokon, kb. 25-30 percig sütöm.
Még forrón fagyival kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Alma,
Citrom,
Crumble ( Morzsasüti ),
Cukor,
Eper,
Gyömbér,
Liszt,
Mandula,
Vaj/Margarin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése