Print Friendly and PDF

2014. május 20., kedd

Vanília sodó

Hozzávalók : 

- 6 dl tej
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 1 tojássárgája
- 4 ek. cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 0,5 dl fehér rum
- 2-3 dl tejszín

Elkészítés : 

A pudingport 1 - 1,5 dl tejben a tojássárgájával csomómentesre keverem. a maradék tejet a cukrokkal felforralom, majd a pudingporos tojássárgát állandó keverés mellett hozzáöntöm és besűrítem.
A tűzről lehúzom, majd beleöntöm a rumot és a tejszínt.
Kiváló aranygaluska és más kelt tésztákhoz



Megjegyzés : Ha nem használjuk fel azonnal, akkor fóliával fedjük be és úgy hagyjuk hűlni. A fólia meggátolja, hogy a krém teteje bebőrösödjön.








Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...