Print Friendly and PDF

2014. május 26., hétfő

Citromos uzsonnakenyér




Természetesen a kenyér elnevezés nem a hagyományos értelembe vett gyúrt, dagasztott tésztát takarja, inkább csak a formáját jellemzi. A sütemény egy egyszerű kevert, kuglóf tésztából készült, némi citromos ízvilággal kiegészítve. Gyors, isteni finom és elronthatatlan :)

Hozzávalók : 
2 kenyérhez

- 25 dkg puha vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 4 tojás
- 1,5-2 dl tej
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2-3 ek. citromkrém  ( lemon curd ) / el is hagyható /
- 1 citrom

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A vajat a cukrokkal kihabosítom,  majd egyenként hozzáadva a tojásokat, kikeverem a masszát.
Belereszelem a citrom héját, a levét, hozzáadom a citromkrémet, majd felváltva adagolom a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
Sütőpapírral kibélelek két kenyérformát ( őzgerinc forma is lehet ) majd egyenlően eloszlatom bennük a tésztát.
190 fokon 45-50 percig sütöm. Tűpróbát végezve ellenőrzöm a süteményt.
Hűtőrácson hagyom kihűlni, majd szeletelem.
Kínálhatjuk sűrű görög joghurttal, vagy egy kevés porcukorral és citromhéjjal kikevert mascarpone-val, esetleg tejszínhabbal megkenve és gyümölccsel, lekvárral, vagy gyümölcszselével megrakva.
















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...