Print Friendly and PDF

2014. május 19., hétfő

Zsályás csirkepörkölt




Hozzávalók : 

- 40-50 dkg csirkemellfilé vagy csirkecomb,- csirkeszárny
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- olaj
- fűszerpaprika
- só, bors
- 1 db babérlevél
- 1-2  ek. apróra vágott zsálya

Elkészítés : 

A húst megmosom, ha mellből készítem, akkor kisebb darabokra vágom.
Egy lábosba olajat forrósítok, majd rádobom a hagymákat és megpirítom. A paprikát kicsumázom, majd kis kockára vágom a paradicsommal. A hagymához adom a zöldségeket és pár percig fonnyasztom. Sózom, borsozom, megszórom a fűszerpaprikával és belerakom a húst, illetve a babérlevelet és a zsályát.
Készre párolom.
Köretként tésztával vagy burgonyapürével, valamint csalamádéval tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...