Print Friendly and PDF

2014. május 20., kedd

Karamellás müzliropogós





Hozzávalók : 

- 15 dkg kukoricapehely
- 3-4 dkg szeletelt mandula
- 2 ek. apróra tördelt dióbél
- 10 dkg cukor
- 1 ek. méz
- 1 ek. tejszín

Elkészítés : 

A kukoricapelyhet, a mandulát és a diót egy strapabíró zacskóba szórom, majd egy sodrófa segítségével  apróra tördelem, morzsolom.
A cukrot a mézzel megolvasztom, majd hozzáadom a tejszínt. Világos karamellé sűrítem.
Egy tálba szórom a morzsalékos keveréket és ráöntöm a karamellt, amit rögtön el is keverek, mielőtt szilárdulni kezdene.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd belesimítom a ragacsos karamellt. Elegyengetem, és hagyom kihűlni.
Apróbb darabra tördelve kínálom kávé vagy kakaó mellé. De magában is nagyon finom, nassolni valóként.





Megjegyzés : A dió és mandula mellé adhatunk mazsolát, aszalt gyümölcsöket, kókuszreszeléket, zabpelyhet, müzlit, stb. úgy, hogy kb. a keverék 18-20 dkg legyen.
Ha  a karamellhez több mézet, de főleg több tejszínt adunk, akkor sokkal nyúlósabb, ragacsosabb lesz a máz ( ebben az esetben elég min.1-2 kanállal több tejszínt, ill. mézet adni a karamellhez )
Nem muszáj apróra tördelni a kihűlt keveréket, fel is szeletelhetjük, majd csokiba is márthatjuk.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...