Hozzávalók :
- 15 dkg kukoricapehely
- 3-4 dkg szeletelt mandula
- 2 ek. apróra tördelt dióbél
- 10 dkg cukor
- 1 ek. méz
- 1 ek. tejszín
Elkészítés :
A kukoricapelyhet, a mandulát és a diót egy strapabíró zacskóba szórom, majd egy sodrófa segítségével apróra tördelem, morzsolom.
A cukrot a mézzel megolvasztom, majd hozzáadom a tejszínt. Világos karamellé sűrítem.
Egy tálba szórom a morzsalékos keveréket és ráöntöm a karamellt, amit rögtön el is keverek, mielőtt szilárdulni kezdene.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd belesimítom a ragacsos karamellt. Elegyengetem, és hagyom kihűlni.
Apróbb darabra tördelve kínálom kávé vagy kakaó mellé. De magában is nagyon finom, nassolni valóként.
Megjegyzés : A dió és mandula mellé adhatunk mazsolát, aszalt gyümölcsöket, kókuszreszeléket, zabpelyhet, müzlit, stb. úgy, hogy kb. a keverék 18-20 dkg legyen.
Ha a karamellhez több mézet, de főleg több tejszínt adunk, akkor sokkal nyúlósabb, ragacsosabb lesz a máz ( ebben az esetben elég min.1-2 kanállal több tejszínt, ill. mézet adni a karamellhez )
Nem muszáj apróra tördelni a kihűlt keveréket, fel is szeletelhetjük, majd csokiba is márthatjuk.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése