2014. május 19., hétfő
Uborka salsa
Hozzávalók :
- 1 nagy kígyóuborka
- 5-6 szem csemege uborka
- fél fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 újhagyma
- 1 ek. aprított erős paprika, vagy zöld csili
- fél-fél csomag koriander, petrezselyem
- só, bors
- 1 lime leve és reszelt héja
- 1-2 ek. méz
- 1 ek. fehérborecet
- olívaolaj
Elkészítés :
Az uborkákat, a hagymákat ( az újhagymát zöldjével együtt ), a paprikát apró kockára vágom és egy tálba teszem, sózom, borsozom. Megszórom a zöld fűszerekkel.
A dressinghez az ecetet, a lime levét, a mézet és az olajat kikeverem. Meglocsolom vele a salsa-t.
Behűtve kínálom.
Megjegyzés : Adhatunk hozzá magozott, aprított paradicsomot.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése