2014. május 8., csütörtök
Túrógombóc
Hozzávalók :
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 2 ek. búzadara
- 1 ek. liszt
- 1 ek. tejföl
- csipet só
a hempergetéshez
- vaj, zsemlemorzsa
a tálaláshoz
- tejföl, porcukor
Elkészítés :
A hozzávalókat összedolgozom, majd hagyom állni 15 percet. Odateszek egy fazékba vizet forrni.
Ezalatt a vajon megpirítom aranybarnára a zsemlemorzsát.
A masszából gombócokat formázok, majd a forrásban lévő vízben addig főzöm, amíg felbukkannak a gömböcök a víz tetején. Beleforgatom a morzsába.
Hidegen vagy melegen, tejföllel és porcukorral tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Búzadara,
Édes főétel,
Gombóc,
Liszt,
Porcukor,
Tejföl,
Tojás,
Túró,
Zsemlemorzsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése