Print Friendly and PDF

2014. június 1., vasárnap

Krumplilángos




Hozzávalók : 

- 50 dkg áttört burgonya
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 dl langyos tej
- 5 dkg élesztő
- 1 kk. cukor
- 1 ek. só
- egy csipet bors
- szerecsendió
- olaj a sütéshez


Elkészítés : 

A langyos tejben felfuttatom a cukorral az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrom. Langyos helyen a duplájára kelesztem.
Lisztezett munkafelületen darabokra vágom, kézzel kör alakúra ellapogatom, kihúzom, majd forró olajban aranybarnára sütöm
Ízlés szerint tejföllel, fokhagymával, savanyúsággal, sajttal, stb. kínálom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...