2014. június 3., kedd
Csokis-banános piskótaszendvics
Hozzávalók :
a piskótához
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 1 ek. olaj
a töltelékhez
- 10 dkg étcsokoládé
- 2-3 ek. tejszín
- 1-2 db. banán
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A piskótához szétválasztom a tojásokat. A fehérjéket a cukorral nem túl kemény, de már nem folyós habbá verem. Ekkor egyesével hozzáadom a tojássárgájákat, amikkel tovább verem, jól kihabosítom. Beleszitálom a lisztet, amit óvatos, de határozott mozdulattal elegyítek a tojással.
Habzsákba töltve ( vagy két kanál segítségével formázva ) korongokat nyomok a tepsibe, 2-4 cm távolságra egymástól.
180 fokon 7-10 perc alatt a aranybarnára sütöm, majd a papírról eltávolítva, rácson hagyom kihűlni.
Közben vízgőz fölött vagy mécseses fondü tálba felolvasztom a csokit a tejszínnel, homogénné keverem, majd hagyom pár percig hűlni. Addig a banánt megtisztítom és fél cm vastagra felszeletelem.
A kész piskótatallérokat összepárosítom, mind a két felét megkenem a csokival, a közepére egy karika banánt teszek, majd összeillesztem, finoman összenyomom, hogy a szélek egymáshoz tapadjanak.
Ezt addig folytatom, amíg minden tallér elkészül.
Dermedés után kínálom.
Megjegyzés : Akinek nincs kedve a piskótával pepecselni, az készen kapható piskótatallérral is dolgozhat.
Tetszetősebb lesz a süti, ha a tetejét áthúzzuk, vagy bevonjuk olvasztott csokival, esetleg cukormázzal. Meg is szórhatjuk porcukorral.
A csoki töltelék helyett használhatunk karamellkrémet is.
Jó étvágyat !
Címkék:
Banán,
Cukor,
Édes aprósütemény,
Étcsokoládé,
Kevert tészta,
Liszt,
Olaj,
Piskóta,
Tejszín,
Tojás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése