Hozzávalók :
- 4 db kígyóuborka
- 40 dkg görög joghurt
- só, bors
- 3-4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
- olívaolaj
- 1 tk. kapor ( elhagyható, ha valaki nem szereti ) vagy oregánó
- 5-6 menta levél
Elkészítés :
Az uborkát megmosom, héjastul lereszelem, majd kb. 1-2 csapott ek. sóval megszórom, hogy levet eresszen. Hűtőbe hagyom állni.
Addig elkészítem az öntetet.
Egy tálba belereszelem a fokhagymát, enyhén sózom ( hiszen az uborka is elég sós ), borsozom, majd hozzáadom és alaposan belekeverem a joghurtot.
A reszelt uborka levét kézzel, vagy konyharuhába csavarva, annak segítségével jól kinyomkodom, kipasszírozom és elvegyítem a joghurtba. Ízesítem a kaporral, a finomra vágott mentalevéllel, és utána sózok, ha szükséges.
Jól behűtve, olívaolajjal meglocsolva kínálom. Kitűnő pirítóssal vagy sültek, grillhúsok mellé.
Megjegyzés : A görög joghurt jól helyettesíthető 20%-os tejföl és eg kevés natúr joghurt keverékével.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése