2014. június 18., szerda
Sajtos rúd
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 ek. zsír
- 1 ek. só
- 1 dl langyos tej
- 1 kocka élesztő
- 1 kk. cukor
- 2 tojássárgája
- kb. 1 dl tejföl ( kb. 2-3 púpozott ek. )
- 20-30 dkg reszelt sajt a szóráshoz
a kenéshez
- tojásfehérje
Elkészítés :
A cukros langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrom, majd fél órát hagyom kelni.
Előmelegítem a sütőt.
A tésztamennyiséget elfelezem, mert úgy könnyebb vele dolgozni.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, megszórom a sajttal, majd szorosan feltekerem úgy, hogy képzeletbeli elharmadolás után az egyik szélső részt a középső rész alá, a másik szélső részt a középső fölé hajtom..
Ezután megint kinyújtom kb. fél centi vastagra, megkenem az enyhén sózott, elhabart tojásfehérjével, megszórom a reszelt sajttal, majd ujjnyi vastag csíkokra vágom és tepsibe fektetem.
180-190 fokon, 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Megjegyzés : a recept eredetije Gabriellánál olvasható.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Élesztő,
Kelt tészta,
Liszt,
Sajt,
Só,
Sós/Sajtos sütemény,
Tej,
Tejföl,
Tojássárga,
Vaj/Margarin,
Zsír
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése