2014. június 23., hétfő
Meggyes-diós lepény
Hozzávalók :
- 6 db. tojás
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1,5 dl tej ( kb. 10 ek. )
- két marék aprított dió
- ízlés szerinti mennyiségű meggy, félbevágva és kimagozva (én kb. 35-40 dkg-ot használtam)
- őrölt fahéj, porcukor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a vajjal, a cukrokkal habosra keverem, majd hozzáadom a tejet, a fehérjehabot és a sütőporos lisztet. Óvatosan csomómentesre keverem, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem. Megszórom a meggyel és a dióval, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütöm.
A kész süti tetejét megszórom a fahéjas porcukorral.
Jó átvágyat !
Címkék:
Cukor,
Dió,
Fahéj,
Lepény,
Liszt,
Meggy,
Porcukor,
Sütemény,
Sütőpor,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése