2014. június 1., vasárnap
Bakonyi csirkecomb, burgonyával
Hozzávalók :
- 4-5 db. csirkecomb
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 30-40 dkg csiperkegomba
- olaj
- só, bors, fűszerpaprika
- petrezselyem
- tejföl és liszt a habaráshoz
Elkészítés :
A csirkecombokat letisztítom, lemosom. A paradicsomot, hagymát, fokhagymát felkockázom, a gombát felszeletelem. ( A zöldségeket előtte természetesen megmostam ! )
Egy lábosba a hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a a paradicsomot, a fokhagymát és a fűszerpaprikát. Belerakom a combokat, majd a gombát is beleteszem. Sózom, borsozom, ízesítem finomra vágott, friss petrezselyemmel. Egy kevés vízzel felöntöm, majd készre párolom. Kiveszem a húst, majd a lét behabarom.
Burgonyakrokettel, hagymás tőrt burgonyával tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Burgonya,
Csirkehús,
Fokhagyma,
Főétel,
Fűszerpaprika,
Gomba,
Liszt,
Olaj,
Paradicsom,
Petrezselyem,
Tejföl,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése