Print Friendly and PDF

2014. június 24., kedd

Hideg meggyleves



Ez a leves inkább ízlés szerint, mint pontos mennyiségi arányok szerint készült, ezért grammra pontosan nem is tudom leírni a receptet.
Főzést nem igényel, így hamar az éhes szájak elé tehetjük :)


Hozzávalók :

- 50-60 dkg magozott meggy
- kb. 5 dl - 7dl tej
- 2-3 dl tejszín
- méz vagy cukor
- őrölt fahéj
- mentalevél
- fél citrom reszelt héja

Elkészítés : 

A meggyet ízlés szerinti mézzel / cukorral, a citromhéjjal, mentával, és egy kevés fahéjjal leturmixolom ( én rusztikusan, kissé darabosra készítettem ). Ezután a tejjel felöntve, megfelelő állagúra hígítom. Megkóstolom, és ha szükséges, utánaízesítek.
Behűtve, jeges habcsókkal tálalom.



Megjegyzés : Kánikulai forróságban kitűnő frissítő lehet, ha a tejszín és a tej mellett vanília vagy citrom fagylalttal turmixoljuk össze a gyümölcsöt. A kész leves is kínálható fagylalttal.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...