2014. június 12., csütörtök
Hamburger és sült krumpli - házilag
Nem vagyok álszent, hogy sosem ettem, de már, ha nem muszáj (és szerencsére nem muszáj :P ) , nem eszem gyorséttermi kaját. Inkább elkészítem magam, ha valami hasonlót kíván a gyomrom.
A család részéről sem érkezett még panasz :) , így merem ajánlani.
Hozzávalók :
a húspogácsához
- 50 dkg darált marhahús ( vagy sertéshús )
- 1 fej hagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1-2 ek. mustár
- só, bors
- olaj
a szendvicshez
- hamburgerzsemle ( bolti vagy házi )
- salátalevél
- sajtszeletek
- paradicsomkarika
- mustár, ketchup ( én helyette csípős tormát használtam most )
- szeletelt uborka
- hagymakarika
a chips-hez
- 5-7 közepes nagyságú burgonya
- olaj
- grill fűszerkeverék
Elkészítés :
A darált húst a többi hozzávalóval együtt, kézzel jól összedolgozom. Ujjnyi vastag, a zsemle méretének megfelelő pogácsákat formázok belőle. Forró serpenyőbe, kevés olajon készre sütöm.
Közben elkészítem a chips-et.
A burgonyát megtisztítom, megmosom, majd zöldséggyalun hajszálvékony szeletekre vágom.
Egy lábosba olajat hevítek, majd a burgonyát fél perc alatt, néhányszor átmozgatva aranybarnára, ropogósra sütöm. Szűrőben lecsöpögtetem, majd még forró megszórom egy kevés grillfűszerkeverékkel.
Az ízlés szerint összeállított hamburgert a sült burgonyával kínálom.
Megjegyzés : A hamburgerhez a zsömlét, puffancsot házilag is elkészíthetjük.
Jó étvágyat !
Címkék:
Burgonya,
DIY,
Fokhagyma,
Főétel,
Jégsaláta,
Ketchup,
Marhahús,
Mustár,
Olaj,
Paradicsom,
Sajt,
Uborka,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése