Print Friendly and PDF

2014. június 24., kedd

Rakott bundáskenyér





Hozzávalók : 

- kenyér ( toast / szeletelt )
- tojás
- só, bors
- petrezselyem, bazsalikom
- hagyma, fokhagyma
-  paprika, paradicsom, hegyes erős zöldpaprika
- bacon, kolbász, sonka
- olaj, morzsa a tepsi előkészítéséhez

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt. Egy tepsit kiolajozok és megszórok zsemlemorzsával. A zöldségeket megmosom ; a paprikákat kicsumázom, a paradicsommagokat eltávolítom, a hagymákat megtisztítom, majd mindent felkockázok és egy tálba összekeverem. A kolbászt karikára vágom, a bacont és a sonkát felszeletelem.
Kellő mennyiségű tojást elhabarok, sózom, borsozom, majorannával, petrezselyemmel és fokhagymával ízesítem.
A kenyereket a tojásba mártom és a tepsibe fektetem úgy, hogy ne maradjon túl nagy hézag a szeletek között. A következő réteg, emelet a lecsós keverék fele. Sózom, borsozom. Erre megint tojásos kenyérszelet kerül, amire rászórom a kolbászt, a sonkát és a szalonnát. Ismét jöhet a mártogatott kenyér és a lecsós keverék másik fele. Végül befedem az utolsó emelet tojásba mártott kenyérrel.
170-180 fokon aranybarnára sütöm.



Salátát, savanyúságot kínálok mellé.







Megjegyzés : Ezt az ételt sokféle " töltelékkel " el lehet készíteni : sajtosan, darált húsos raguval, csak zöldségesen, stb.
A tetejét megkenhetjük fokhagymás tejföllel, megszórhatjuk reszelt sajttal, bár akkor nem lesz kemény, ropogós a teteje, ami épp az egyik legfinomabb része :)


















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...