Print Friendly and PDF

2014. június 23., hétfő

Frankfurti leves



Hozzávalók :

- 1 kisebb fej ( kb. 50-60 dkg ) kelkáposzta
- 2 nagyobb szem burgonya
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kb. 10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 pár frankfurti vagy bécsi virsli
- olaj
- só, bors
- majoranna, őrölt kömény
- tejföl, fűszerpaprika és liszt a habaráshoz

Elkészítés : 

A káposztát felszeletelem, kivágva a torzsáját. A krumplit meghámozom és kisebb kockákra vágom.
Egy lábosba 1 evőkanál olajat hevítek, amire rádobom a felkockázott szalonnát. Megpirítom, majd hozzáadom a felkockázott hagymákat. Sózom, borsozom, ízlés szerint ízesítem a fűszerekkel, majd beleteszem a burgonyát és a káposztát. Jól összekeverem, majd felöntöm vízzel. Közepes hőfokon félpuhára főzöm.
A virsliket felkarikázom, majd a majdnem kész leveshez adom. Megkóstolom, és ha szükséges, utánaízesítek.
Közben elkészítem a habarást, amit a kész leveshez adok. Hagyom egyet rottyani, majd lezárom.
Melegen tálalom.















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...