Print Friendly and PDF

2016. március 8., kedd

Csirkemájsaláta, polentakrutonnal



Hozzávalók : 

- 50 dkg csirkemáj
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- 1-2 tk. majoránna
- 1/2 csokor petrezselyem
- kb. 1 ek. mustár
- 1 fej saláta ( fejes vagy jégsaláta )
- 1-2 db savanykás alma
- 15 dkg kukoricadara
- 1-2 ek. vaj
- 5-8 dkg reszelt sajt ( pl. parmezán, ementáli, gruyére )

Elkészítés : 

A májat megtisztítom, majd alaposan lemosom, lecsöpögtetem. A salátát megmosom, kicentrifugázom, majd egy nagyobb tálba tépkedem.
A polentához 2.5-3 dl vizet egy csipet sóval felforralok, amibe beleszórom a darát. Közepes lángon kevergetve hagyom, hogy beszívja a nedvességet, megpuhuljon, beduzzadjon. Ekkor belekeverem a vajat és a reszelt sajtot. Jól átkeverem, majd egy fóliával bélelt tálcára simítom, hogy kb. 1 cm vastag legyen. Hagyom hűlni, megdermedni.
Egy serpenyőbe 1-2 ek. olajat hevítek. Megdinsztelem rajta az egyik, félfőre vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Rádobom a májat, amit rögtön egy kis borssal, majoránnával, mustárral fűszerezek. Miután szép pirosra sült, megsózom. Tálalásig egy tányérra szedem. A forró serpenyőbe 1 ek. olajat öntök, amin megpirítom a felkockázott polentát.
A salátához adom a kicsumázott, felszeletelt almát, és a maradék, vékonyra vágott hagymát. Tányérra szedek belőle, majd a májjal és a polentakrutonnal, petrezselyemmel megszórva tálalom.
Mézes-mustáros vagy gyümölcsecettel készült dressinggel kínálom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...