2016. március 6., vasárnap
Fetával töltött húsgombóc, tejszínes parajszószban
Hozzávalók :
a húsgombóchoz
- 50 dkg darált hús ( én sertés laposkát használok többnyire )
- 2 ek. mustár
- 1 közepes fej finomra vágott hagyma
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- só, bors
- 1-2 tk. majoránna
- kb. 15-25 dkg feta sajt
a mártáshoz
- 1 csomag mélyhűtött paraj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- só, bors
- kb. 1,5-2,5 dl főzőtejszín
köretnek
- 50 dkg rizs
- olaj
- só
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A húsgombóchoz a hozzávalókat - a fetasajt kivételével - jól összegyúrom. Hűtőben hagyom pihenni 10 percet. A sajtot felkockázom, majd a húsmasszából golyókat formázok, aminek a közepére fetát teszek. Tepsibe rakosgatva, 180 fokon megsütöm.
Közben a rizst egy kevés olajon fehéredésig pirítom. Sózom, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntöm és készre párolom.
Amíg a hús sül és a rizs is készül, elkészítem a szószt.
Egy serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a parajt. Sózom, kb. 0,5 dl vízzel felöntöm, kis lángon, fedő alatt hagyom, hogy kiolvadjon. Ha kész, felöntöm a tejszínnel és közepes lángon ( fedő nélkül már ) kissé kiforralom, besűrítem. Megkóstolom és utána ízesítek, ha szükséges.
Ha megsültek a húsgombócok, a rizzsel és a spenótos szósszal tálalom.
Megjegyzés : A gombócokat nem muszáj tepsibe sütni, akár a parajos szószban is elkészíthetjük.
Jó étvágyat !
Címkék:
Feta sajt,
Fokhagyma,
Főzőtejszín,
Húsgombóc,
Majoránna,
Mustár,
Rizs,
Sertéshús,
Spenót,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése