Hozzávalók :
a tésztához
- 6 tojásfehérje
- 5 ek. cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 18 dkg liszt
- 1 kk. reszelt citromhéj
a krémhez
- 50 dkg túró
- kb. 1 nagy doboz joghurt
- porcukor, ízlés szerint
- 1 citrom leve és héja
- 2 dl tejszín
- 1-2 ek. őrölt zselatin
- 1 doboz őszibarackkonzerv
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt. Leszűröm a barackokat. A citrom héját lereszelem, a levét kifacsarom, amiben a zselatint hagyom beduzzadni.
A fehér piskótához a fehérjéket kemény habbá verem egy csipet sóval és a cukrokkal. Hozzákeverem a lisztet, a citromhéjat és a vajat. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. 180 fokon, tűpróba mellett világos barnára sütöm. Ha kész, hagyom hűlni.
A krémhez a túrót simára turmixolom a joghurttal, a maradék citromhéjjal, ízlés szerint édesítve. A tejszínt habbá verem. A citromleves zselatint felmelegítem. Hozzáadok a tejszínből 1-2 ek.-nyit, majd a többi habhoz keverem, amit elegyítek a túrós masszával. Ezt a kihűlt piskótára kenem.
A barack gömbölyű felének tetejét " leskalpolom ", amit a még meg nem dermedt túrókrém tetejébe nyomok.
2-3 órát hagyom a hűtőben hűlni, hogy megdermedjen.
Kockára vágva kínálom.
Megjegyzés : A barackléből zselét készíthetünk a gyümölcsök tetejére.
Ovális alakban kivágva a süti kiváló lehet a Húsvéti asztalra.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése