Print Friendly and PDF

2016. március 3., csütörtök

Arancini - ahogy én készítem




Hozzávalók : 
a gombóchoz
- 2x125 g tasakos, előfőzött rizs ( vagy maradék rizottó )
- só
- fehérbors
- 2 zacskó mini mozzarella
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
a raguhoz
- 50 dkg darált marhahús
- 2 szál sárgarépa
- 1 kisebb szál szárzeller/angol zeller
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg passzírozott paradicsompüré
- 2 paradicsom
- 10 dkg bacon
- kakukkfű, bazsalikom, oregánó, rozmaring, ízlés szerint
- reszelt sajt

Elkészítés : 

A raguhoz a bacont, a zellert, a sárgarépát és a hagymákat felkockázom, majd egy lábosba kevés olajat hevítek,  és félpuhára megdinsztelem benne. Kiszedem egy tálra, és a visszamaradt zsiradékon megpirítom a darált húst. Ha megbarnult és elfőtte a nedvesség felét, visszarakom a ragut a húshoz. Sózom, borsozom, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot és a paradicsompürét. Fűszerezem és félig lefedve puhára párolom.
Közben a rizst megfőzöm. Hagyom kicsit hűlni, majd golflabda nagyságú gombócokat készítek, mini sajtgolyókkal megtöltve. A hagyományos módon bepanírozom, bő, forró olajban kisütöm.
Tálalásnál egy nagy kanálnyi szósz tetejére ültetek 3-4 rizsgombócot, majd megszórom reszelt sajttal.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...