2016. március 7., hétfő
Csokoládés muffin
Hozzávalók :
- 15 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztom. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a vajas csokit. A masszához szitálom a sütőporos lisztet és csomómentesre kikeverem. A tésztát muffin formába, kapszlikba kanalazom és 175 fokon kb. 18-25 perc alatt, tűpróba mellett készre sütöm.
Többféle módon díszített, ízesített muffin készülhet.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Étcsokoládé,
Kevert tészta,
Liszt,
Muffin,
Sütőpor,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése