2016. március 5., szombat
Piskótatekercs
Hozzávalók :
- 4 tojás
- 7 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 1-2 ek. olaj
tölteléknek
- sárgabaracklekvár
a szóráshoz
- porcukor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval, és fokozatosan a cukrokkal kemény habbá verem, majd egyesével hozzáadom a sárgájákat. Tovább habosítom pár percig. Ezután beleszitálom a lisztet, hozzákeverem az olajat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát. 180-185 fokon, kb. 10-15 perc alatt világosbarnára sütöm. Tűpróbát végzek !
Ha kész, még forrón feltekerem, majd ha kihűlt, megkenem a lekvárral.
Porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Baracklekvár,
Cukor,
Liszt,
Olaj,
Piskóta,
Porcukor,
Rolád / Tekercs,
Tojás,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hiànyolom a sütikhez a tepsimèretet.egyèbkènt nagyon szuper.
VálaszTörlésEddig olaj nélkül készítettem de biztosan nem lesz olyan száraz így.
VálaszTörlés