2016. március 23., szerda
Répás uzsonnakenyér
Hozzávalók :
- 300 g liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 150 g nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 70 g puha vaj
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 125 g finomra reszelt répa
- 125 ml tej
- 5 dkg étcsokoládéforgács
- 4 ek. olaj
- 1 kisebb narancs vagy mandarin lereszelt héja
- 2-3 ek. narancs vagy mandarinlé
- 1/2 kk. fahéj
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A vajat a cukrokkal és a tojásokkal habosra keverem, majd a többi hozzávalóval összedolgozom.
Sütőpapírral bélelt vekniformába simítom a masszát. 180 fokon kb. 35-45 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e.
Cukormázzal vagy gyömbéres vajjal kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Étcsokoládé,
Fahéj,
Húsvét,
Liszt,
Nádcukor,
Narancs,
Sárgarépa,
Sütemény,
Sütőpor,
Tej,
Tojás,
Uzsonnakenyér,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése