Print Friendly and PDF

2016. március 2., szerda

Feketeerdő-ízvilágú pohárdesszert




Ez tipikusan az a recept, amikor az ember nem méricskél, nem készül előre, csak körbenéz, hogy mit talál a polcokon, és elkészít, összedob valamit, mert úgy enne valami finomságot... :)
Épp ezért a hozzávalók mennyisége nem kötött, pontosan megadott, inkább ízlés szerinti !



Hozzávalók : 

- kb. 1-2 zacskó háztartási keksz
- kb. 2 nagy doboz tejföl
- kakaópor, ízlés szerint
- nádcukor, ízlés szerint
- 1-2 ek. rum
- meggy,- vagy cseresznyebefőtt ( friss gyümölcs is lehet )
a zseléhez
- 1 zacskó erdei gyümölcsös italpor ( Bolero )
- 3,5 dl víz
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 3-4 ek. cukor

Elkészítés : 

A tejfölt megízesítem a kakaóval, kevés cukorral és rummal. A befőttet lecsöpögtetem.
Egy pohárba beletörök pár szem kekszet, majd befedem a krémmel. Ezt a két réteget váltogatom, míg a hozzávalók elfogynak, illetve amíg a pohár háromnegyedéig meg nem telik. Ekkor gazdagon megszórom gyümölccsel.
A zseléhez az alapanyagokat egy lábosban, közepes hőmérsékleten besűrítem, majd rögtön a poharakba kanalazom, mert hamar megdermed.
Pár órára a hűtőbe teszem dermedni, ha kihűlt a zselé.
Tejszínhabbal is kínálható.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...