Print Friendly and PDF

2016. december 23., péntek

Karácsonyi gyümölcskenyér






Hozzávalók : 

- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 kicsi vagy 3 nagy tojás
- 125 ml tej
- 48 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- kb. 15 dkg aszalt gyümölcs, vegyesen ( pl. szilva, sárgabarack, meggy, áfonya )
- 5 dkg kandírozott gyümölcs ( pl. citromhéj, narancshéj, ananász, gyömbér )
- 1 narancs
- 1 citrom

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A vajat a cukrokkal kihabosítom, majd egyesével beleütöm a tojásokat, amivel jól elkeverem. Belereszelem a narancs és a citrom héját, majd beleszitálom a lisztet, és hozzáöntöm a tejet. Simára keverem, majd hozzáadom az apróra vágott aszalt és kandírozott gyümölcsöket. Két vekniformát kibélelek sütőpapírral majd kettéosztva a masszát, elosztom a formákban a tésztát.
180 fokon aranybarnára sütöm. Tűpróba !
Porcukorral meghintve kínálom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...