2016. december 21., szerda
Karácsonyi fahéjas linzer, házi szilvalekvárral
Hozzávalók :
a tésztához
- 375 g liszt
- 250 g vaj
- 125 g porcukor
- 1 közepes nagyságú ( M-es ) tojás sárgája
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1- 1,5 ek. őrölt fahéj
a lekvárhoz
- - kb. 30 dkg szilva
- kb. 10 dkg aszalt szilva
- 2-3 ek. nádcukor
- citromlé, ízlés szerint
- őrölt fahéj
a bevonáshoz
- 20 dkg étcsoki
Elkészítés :
A hozzávalókat gyors, határozott mozdulatokkal összegyúrom. 30-40 percet hűvös helyen pihentetem.
A lekvárhoz az aszalt szilvát négybe, a szilvát kimagozás után kis darabokra vágom, majd mindent egy lábosba teszek. Megszórom a cukorral, ízlés szerint fahéjjal és pár csepp citromlével.
Közepesen nagy lángon, folyadék hozzáadása nélkül - így az elején gyakori kevergetéssel, amíg a cukor elolvad és a gyümölcs levet ereszt - nagyon puhára párolom. Ha kész leturmixolom.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom, majd fenyő alakú formával kivágom a tésztát.
Minden második fenyő közepét egy kisméretű csillagformával kiszúrom. 180 fokon 8-12 perc alatt világos barnára megsütöm.
A fenyőket összeragasztom a lekvárral, majd bevonom a vízgőzön felolvasztott csokival.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése