Print Friendly and PDF

2016. december 21., szerda

Házi, sűrű szilvalekvár - ahogy én készítem





Hozzávalók : 

- kb. 30 dkg szilva
- kb. 10 dkg aszalt szilva
- 2-3 ek. nádcukor
- citromlé, ízlés szerint
- őrölt fahéj

Elkészítés : 

Az aszalt szilvát négybe, a szilvát kimagozás után kis darabokra vágom, majd mindent egy lábosba teszek. Megszórom a cukorral, ízlés szerint fahéjjal és pár csepp citromlével.
Közepesen nagy lángon, folyadék hozzáadása nélkül - így az elején gyakori kevergetéssel, amíg a cukor elolvad és a gyümölcs levet ereszt - nagyon puhára párolom. Ha kész leturmixolom.
Ezután aki szeretné átpasszírozhatja a lekvár, de én rusztikusan, picit darabosabban szeretem.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...