Print Friendly and PDF

2016. december 13., kedd

Rumos-mazsolás szaloncukor - házilag




Hozzávalók : 

- kb. 20-25 dkg nagy szemű ( szultán ) mazsola
- 0,3 dl víz
- 1 filter meggyes tea ( elhagyható, vagy ízlés szerinti más ízű )
- 0,3 dl rum
- édes morzsa ( darált keksz vagy babapiskóta )
- 10-15 dkg étcsokoládé

Elkészítés : 

A mazsolát langyos vízzel átmosom, majd egy hőálló tálba rakom. A vizet felforralom, és leforrázom vele a teafiltert, amiben 2-3 percig áztatom. A teához adom a rumot, majd az egészet ráöntöm a mazsolára és befedem. 2-3 órát vagy legideálisabb esetben egy éjszakát hagyom állni, hogy a mazsola megduzzadjon. Másnap a mazsolát, ha szükséges lecsöpögtetem - de a levet meghagyom - és lecutterolom, leturmixolom. Ha a mazsola állaga megkívánja, pár kávékanállal adok hozzá a felfogott léből.
A masszát egy tálban annyi édes morzsával gyúrom össze, hogy formázható állaga legyen. Hűtőben jól lehűtöm, majd 1-1 teáskanálnyi masszát szaloncukor alakúra formázok. A kész cukorkákat vízgőzön felolvasztott étcsokiba mártom, majd sütőpapírral bélelt tálcán hagyom dermedni.
Papírba csomagolva ajándéknak, vagy tálkákban szervírozva kínálom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...