2016. december 27., kedd
Lazac, gremolata-s burgonyával
Hozzávalók :
5 fő részére
- kb. 65-75 dkg lazacfilé
- olívaolaj
- só, bors
- kb. 80-90 dkg burgonya
a gremolátához
- 1 nagy citrom
- 3-4 kisebb vagy 2 nagy fokhagymagerezd
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés :
A megtisztított burgonyát enyhén sós vízben puhára főzöm.
A halat szeletekre vágom, az esetleges szálkákat eltávolítom, majd fűszerezés után, kevés olajon pirosra sütöm.
A gremolátához a citrom lereszelt héját, a petrezselymet és a fokhagymát finomra aprítom.
Tálaláskor a burgonyát meghintem a gremolátával, és a lazaccal kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Burgonya,
Citrom,
Fokhagyma,
Főétel,
Halas étel,
Lazac,
Olaj,
Petrezselyem
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése