2016. december 15., csütörtök
Kókuszos szaloncukor - házilag
Hozzávalók :
- 10 dkg fehér csoki
- 0,5 dl tejszín
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1/2 csomag vaníliás cukor
a bevonáshoz
- kb. 15 dkg étcsokoládé
Elkészítés :
Felforralom a tejszínt a cukorral, majd a tűzhelyről levéve felolvasztom benne az kisebb darabokra tördelt csokit. A homogén krémbe szórom a kókuszreszeléket, majd egy tálba kanalazva befedem és hűtőben jól lehűtöm.
Vízgőzön felolvasztom a csokit, majd a kókuszos masszából szaloncukor nagyságú, - ill. formájű bonbonokat készítek, amit a csokiba mártok és hagyom megdermedni.
Papírba csomagolva kitűnő gasztroajándék, vagy tálkákban szervírozva desszertként is kínálható.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nyam....és remélem ma kapok belőle!!!!!!!!!??? 😉😀😊☺😄
VálaszTörlésMajd meglátom, hogy mit tehetek az ügy érdekében ;)
Törlés:)