2014. szeptember 9., kedd
Csokoládés palacsinta, cseresznyebefőttel
Hozzávalók :
- 1 adag amerikai palacsinta ( a recept itt olvasható )
- 1 tábla jó minőségű étcsokoládé
- 1/2 üveg cseresznyebefőtt
- kb. 1 dl rum ( elhagyható )
- 2-3 dl tejszín
- fél csomag vaníliáscukor
Elkészítés :
A tésztát a recept szerint elkészítem, majd 2-3 kocka kivételével az étcsokit kisebb darabokban beletöröm. Serpenyőben tenyérnyi palacsintákat sütök belőle.
A tejszínt a vaníliáscukorral félkemény habbá felverem.
A gyümölcsöt leszűröm, majd felöntöm az alkohollal, letakarom egy tányérral és hagyom egy kicsit állni.
A befőtt levét sziruposra beforralom, és meglocsolom vele a palacsintát. 1-2 ek. tejszínhabot kanalazok rá, végül kb. 2 ek. cseresznyét halmozok a tetejére.
Díszítésnek a maradék csokiból ráreszelek a tetejére.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cseresznye,
Étcsokoládé,
Liszt,
Palacsinta,
Rum,
Sütőpor,
Tej,
Tejszín,
Tojás,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése