2014. szeptember 1., hétfő
Tejes kifli
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 1 kk. só
- 8 dkg vaj
- 2,5 dl langyos tej
- 1 csapott ek. cukor
- 3 dkg élesztő
Elkészítés :
A langyos tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrom és a duplájára kelesztem.
Lisztezett munkafelületen a tésztát kör alakúra nyújtom, majd cikkekre vágom. A szélesebb felénél, hosszába bevágok kb. 0,5 cm-t, majd feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a kifliket, tetejüket megkenem tejjel, majd hagyom 15-25 percet pihenni a tésztát.
Előmelegített sütőben, 170-180 fokon aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Élesztő,
Kelt tészta,
Kifli,
Liszt,
Só,
Tej,
Vaj/Margarin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése