Print Friendly and PDF

2014. szeptember 1., hétfő

Tejes kifli





Hozzávalók :

- 50 dkg liszt
- 1 kk. só
- 8 dkg vaj
- 2,5 dl langyos tej
- 1 csapott ek. cukor
- 3 dkg élesztő

Elkészítés :

A langyos tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrom és a duplájára kelesztem.
Lisztezett munkafelületen a tésztát kör alakúra nyújtom, majd cikkekre vágom. A szélesebb felénél, hosszába bevágok kb. 0,5 cm-t, majd feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a kifliket, tetejüket megkenem tejjel, majd hagyom 15-25 percet pihenni a tésztát.
Előmelegített sütőben, 170-180 fokon aranybarnára sütöm.






Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...