2014. szeptember 24., szerda
Túrós táska másként, avagy édes calzone
Hozzávalók :
a tésztához
- 35 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy csipet só
- 1 tasak instant élesztő
- 4 ek. olaj
- 2 dl langyos tej
a töltelékhez
- 25 dkg túró
- porcukor, ízlés szerint
- 1 reszelt citromhéj
- ( házi ) meggylekvár
- tej a kenéshez
Elkészítés :
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrok, majd meleg helyen hagyom duplájára kelni.
A túrót ízesítem egy kevés cukorral és a citromhéjjal.
Előmelegítem a sütőt.
Ha a tészta megkelt, akkor lisztezett munkafelületen kinyújtom, kb. 8-10 cm-es köröket szaggattok ki belőle. A közepére teszek a töltelékből, rácsorgatok 1 ek. lekvárt, félbehajtom, majd behajtogatom a szélét, ahogy a calzone-nál szokás.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, majd megkenem tejjel a tetejüket, majd a 180 fokos sütőben aranybarnára sütöm.
Porcukorral megszórva kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Édes péksütemény,
Élesztő,
Kelt tészta,
Liszt,
Meggylekvár,
Olaj,
Pizza,
Porcukor,
Tej,
Túró,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése