Print Friendly and PDF

2014. szeptember 16., kedd

Pesto-s rizs



Hozzávalók :

- 60 dkg rizs
- pesto ( a receptje itt olvasható )
- 2 kisebb vagy 1 nagy sárgarépa
- 1 fej hagyma
- főtt tojás 
- paradicsom
- fenyőmag vagy más olajos mag ( elhagyható )
- olaj
- só, bors

Elkészítés :

A rizs egy kevés olajon addig pirítom, amíg a rizsszemek kezdenek kifehéredni. Sózom, majd felöntöm 1,2 liter forró vízzel. Lefedem, puhára főzöm.
Addig elkészítem a pestot a recept alapján.
A répát és a főtt tojást megtisztítom, lereszelem. A hagymát megtisztítom, és nagyon vékonyan félfőre vágom. Az olajos magokat egy száraz serpenyőben enyhén megpirítom. A paradicsomot cikkekre vágom.
Ha a rizs kész, hagyom egy kicsit hűlni, majd hozzáadom a hagymát, és belekeverek a pesto-ból,  ízlés szerint.
Tálalásnál a rizst megszórom a reszelt répával, a tojással, a fenyőmaggal, és paradicsommal kínálom.
















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...