2014. szeptember 16., kedd
Pesto-s rizs
Hozzávalók :
- 60 dkg rizs
- pesto ( a receptje itt olvasható )
- 2 kisebb vagy 1 nagy sárgarépa
- 1 fej hagyma
- főtt tojás
- paradicsom
- fenyőmag vagy más olajos mag ( elhagyható )
- olaj
- só, bors
Elkészítés :
A rizs egy kevés olajon addig pirítom, amíg a rizsszemek kezdenek kifehéredni. Sózom, majd felöntöm 1,2 liter forró vízzel. Lefedem, puhára főzöm.
Addig elkészítem a pestot a recept alapján.
A répát és a főtt tojást megtisztítom, lereszelem. A hagymát megtisztítom, és nagyon vékonyan félfőre vágom. Az olajos magokat egy száraz serpenyőben enyhén megpirítom. A paradicsomot cikkekre vágom.
Ha a rizs kész, hagyom egy kicsit hűlni, majd hozzáadom a hagymát, és belekeverek a pesto-ból, ízlés szerint.
Tálalásnál a rizst megszórom a reszelt répával, a tojással, a fenyőmaggal, és paradicsommal kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bors,
Egytálétel,
Fenyőmag,
Fokhagyma,
Főtt tojás,
Hús nélkül,
Olaj,
Paradicsom,
Parmezán,
Pesto,
Petrezselyem,
Rizs,
Sárgarépa,
Só,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése