Print Friendly and PDF

2014. szeptember 9., kedd

Házi ivólé - avagy Kubu, ahogy én készítem




Hozzávalók :

- 4-5 közepes nagyságú sárgarépa
- 4-5 db alma
- 1-2 banán
- 2-3 őszibarack
- 1 citrom
- 1 narancs
- barna cukor vagy méz
- szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés :

A répát meghámozom, megmosom, majd felkarikázom. A narancs és a  citrom héját - a fehér rész nélkül - levágom, a levét kifacsarom. Egy magas falú lábosba odateszem a répát főni a gyümölcslével, a citrushéjakkal és annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor már majdnem megpuhult, hozzáadom a kockákra vágott almát, a jól lemosott barackot, és a banánt ( az almát és a banánt csak közvetlenül a felhasználás előtt tisztítsuk, mert különben megbarnulnak ) .
Ha teljesen megfőtt a répa, akkor lezárom, és leturmixolom. Megkóstolom, majd ízlés szerint cukrozom, ha szükséges. Hagyom hűlni.
A sűrű ivólevet még melegen az ásványvízzel hígítom.











Egészségünkre !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...