Hozzávalók :
a csirkemellhez
- 4 csirkemell
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- só, bors,
- 1 fej hagyma
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 2 ek. fokhagymapor
- kb. 2-3 dl főzőtejszín
- 1 ( 10 dkg ) tömlős sajt ( elhagyható )
- 20-30 dkg reszelt sajt
a körethez
- 50 dkg rizs
- kb. 8-10 dkg főtt kukorica ( mirelitből )
- petrezselyem
- ízlés szerint zöldsaláta
a salsához
- 1 ananász
- 1 fej lilahagyma
- 1-2 lime leve és lereszelt héja
- kb. 1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés :
A salsához az ananászt megtisztítom, felkockázom, és egy tálba rakom. Hozzáadom a finomra vágott petrezselymet, lila,- és fokhagymát, a lime-k lereszelt héját, majd a kifacsart gyümölcslét. Hűtőben hagyom állni, hogy összeérjenek az ízek.
Előmelegítem a sütőt.
Egy hőálló tálat kikenek vajjal. A csirkemelleket hosszába félbevágom ( így 8 szelet húsom lett ), majd kipanírozom : lisztben, enyhén borsozott tojásban, majd 1 ek. fokhagymaporral elkevert zsemlemorzsában megforgatva. 4 szelet húst lefektetek a tálba. Megszórom a felszeletelt paprikával és hagymával, majd betakarom a maradék hússal. Felöntöm annyi tejszínnel, h épp ellepje, majd megszórom 1 ek, fokhagymaporral. Kb. 30 perc alatt megpuhul. Ekkor a tömlős sajtot rákenem a csirke tetejére ( ha a hús nem szívja magába az összes tejszínt, a sajtkrém sajtszósszá olvad össze vele ) és megszórom a reszelt sajttal. Ha megpirult a sajt, kész is. Kockára vagy szeletekre vágom.
Az időközben elkészített rizst összekeverem a kukoricával. Ízlés szerinti, lemosott zöldsalátát kisebb darabokra tépkedek.
A csirkemellet a kukoricás rizzsel, és az ananásszal meglocsolt salátával tálalom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése