Print Friendly and PDF

2014. október 6., hétfő

Citromos csöröge mentás ricottával töltve




Hozzávalók :

a fánkhoz
- 35 dkg liszt
- 5 tojássárga
- 1 kis doboz tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 3-5 cl rum
- 1 citrom reszelt héja
a töltelékhez
- 25 dkg ricotta
- citromlé
- porcukor
- 6-8 mentalevél
- egy kevés tejföl

Elkészítés :

A fánktészta hozzávalóiból tésztát gyúrok. Pihentetem 10-15 percet.
A ricottát pikánsan citromosra ízesítem citromlével, porcukorral, és egy kevés tejföllel kikeverve. A mentaleveleket finomra vágom, majd a túróhoz adom. 
Egy nagyméretű lábosba 2-3 ujjnyi olajat hevítek.
A tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtom, félbehajtom, majd kinyitom. Így látszik a felezővonal.
Az egyik félre 2-3 cm-ként egy teáskanálnyi túrót teszek. A köztes részeket végigsimítom vizes ujjal, majd ráhajtom a másik oldalt. A ricotta kupacok mellett, - kinyomkodva a fölösleges levegőt -  végigtapogatom a tésztát, hogy összetudjon ragadni és sülés közben ne folyjon ki a töltelék. Késsel vagy derelyevágóval darabokra vágom a fánkocskákat.
Forró olajba aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve tálalom.




Megjegyzés : A forró olajba egyszerre ne tegyünk túl sok tésztát, mert sülés közben a fánkok megnőnek. Érdemes előre elkészíteni az összes " csomagocskát ", mert gyorsan megsül és sütés közben másra nem igazán lesz idő.
A ricotta természetesen helyettesíthető tehéntúróval.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...