2014. október 28., kedd
Gombás csirkemájraguval töltött csirkecomb, sült almával és salátával
Hozzávalók :
- fejenként egy egész csirkecomb
- 20-25 dkg csirkemáj
- 10 dkg gomba ( csiperke )
- mustár
- olaj
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoranna
- petrezselyem
- 3-4 alma
- ízlés szerint saláta
Elkészítés :
A májat megtisztítom, lemosom, majd száraz serpenyőben rakva hagyom, hogy elpárologjon a fölösleges nedvesség. Hozzáadom az apróra vágott gombát, hagymát, fokhagymát, majd egy kevés olajat öntök alá. Magas hőfokon pirítom. Sózom, borsozom, ízesítem egy kevés mustárral és majorannával.
Előmelegítem a sütőt.
A csirkecomb felső részét kicsontozom, majd megtöltöm a már kihűlt raguval. Összefogom a húst, betakarom a bőrkével, majd egy alufóliával bélelt tepsibe fektetem. Az almákat lemosom, felvágom, 4-6 gerezdre, majd a combok közé rakosgatom. Kevés olajat öntök alá és enyhén sózom a combokat, majd 190-200 fokon pirosra sütöm.
Tálalásnál a hússal sült, karamellizált almákkal és salátával kínálom a töltött csirkét.
Jó étvágyat !
Címkék:
Alma,
Csirkehús,
Fokhagyma,
Gomba,
Máj,
Majoránna,
Mustár,
Olaj,
Petrezselyem,
Sült hús,
Töltött/Göngyölt hús,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése