2014. október 25., szombat
Házi vekni
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 25 dkg tehéntúró
-1 tasak instant élesztő
- 1 ek. porcukor
- 2 ek. só
- 2,5 dl langyos víz
- 4 ek. olaj
Elkészítés :
A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd a duplájára kelesztem.
Lisztezett munkafelületen átgyúrom, 4 részre osztom, majd hengereket formázok a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a tetejét lekenem vízzel, majd megszórom szezámmaggal. A tetejét ferdén bevagdosom és 30 percig kelesztem.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm.
Megjegyzés : Szezámmag mellett / vagy helyett használhatunk köménymagot, lenmagot, durva szemű sót, mákot, stb.
Elkészíthető bagettsütőben is.
Jó étvágyat !
Címkék:
Élesztő,
Kelt tészta,
Kenyérfélék,
Liszt,
Olaj,
Porcukor,
Só,
Túró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése